Новине
српске Патријаршије
бр: 1227

2.5.2018.

Насловну страницу овог броја краси фотографија начињена на радионици православног иконописа одржаној у Лос Анђелесу, у организацији издавачке куће Епархије западноамеричке „Севастијан прес“ од 12. до 15. марта 2018. године. Током радионице проф. др Јоргос Кордис, чувени савремени иконописац из Грчке, представио је полазницима византијски иконопис и православну црквену уметност, показавши им и како у пракси настаје једна православна икона.
У овом броју Вашу пажњу скрећемо на текст Марине Марић о томе да ли Српска Православна Црква и Срби могу да опстану на Косову и Метохији, текст Биљане Цинцар Костић о Урошу Предићу, као и на интервју са Јадранком Јовановић и текст протојереја Александра Михаиловића о „духовностима“ и духовности. Милена Стефановић пише о пауну у Светом Писму, а протонамесник Горан Мићић прилаже покушај антрополошко-богословске егзегезе јеванђељске приче о Марти и Марији... Лела Марковић наставља да пише о знаменитим Призренцима – овога пута кроз текст о Димитрију Младеновићу Мишетовићу.
Од овог броја Православља доносимо и рубрику у којој ћемо читаоце извештавати о активностима Верског добротворног старатељства, а као и раније, о новим издањима и културним дешавањима читаоце информишемо кроз краће натписе у припадајућим рубрикама. Исто важи и за вести из живота наше Цркве... Овај број новина Српске Патријаршије представљамо „у новом руху“ – у новом дизајну, осмишљеном према савременим нормама и критеријумима, дизајну попут онога који одликује водеће светске листове. Желећи вам свако истинско добро од Васкрслог Господа, још једном ускликнимо у овим данима наше радости: ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ

Више...