www.pravoslavlje.rs


www.bsn.org.yu

Biblioteka Sveti Naum

Oliver Subotić

Časopis Pravoslavlje od ovog broja otvara novu rubriku, u kojoj će biti prikazivani najkvalitetniji pravoslavni Internet sajtovi. Prvi sajt za koji smo se odlučili je Biblioteka Sveti Naum, koji se nalazi na adresi www.bsn.org.yu. Sajt je profunkcionisao pre nekoliko godina i po svom sadržaju, koncepciji i kvalitetu spada u sam vrh srpskih pravoslavnih sajtova.


Pored standardnog štiva, duhovnih knjiga, prevoda, pouka otaca, molitava, akatista, kanona, duhovnih pesama, ikona, žitija Svetih... sajt obiluje nesvakidašnjim materijalima. Primera radi, poseban odeljak je posvećen porodici, ulozi žene, vaspitanju dece, zatim tu su tekstovi posvećeni neofitima i onima koji tek ulaze u Crkvu. Autori sajta su potpuno otvoreni za svaku sugestiju i predlog i izlaze u susret mnogim potrebama.

Ono što je za svaku pohvalu je stepen ažurnosti sajta - svakih nekoliko dana se na sajt stavi novi materijal, a za sve veće praznike se postavljaju žitija, ikone, elektronske čestitke koje možete poslati svečarima, besede na taj praznik, o čemu sajt automatski obaveštava sve koji to žele.

Takođe treba izdvojiti veoma kvalitetan forum, sa ogromnim brojem tema i učesnika i krajnje pristojnim nivoom diskusije. Ovo je možda najkvalitetniji pravoslavni forum na našem podneblju, koji ima sve potencijale da postane i matični.

S obzirom da je ceo sajt delo entuzijasta i volontera, kojih je svakog dana sve više, ceo projekat je zaista za pohvalu i stoga je zaslužio da bude prvi u seriji ove rubrike.


© Православље, Сва права задржана. Адреса овог текста на интернету је http://pravoslavlje.spc.rs/broj/900/tekst/biblioteka-sveti-naum/