Епископ Јован: Господ је Васкрсао и зато се молимо да и ми духовно васкрснемо

Published On: 23/04/2022

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 22. априла 2022. године, у јутарњим часовима Великог Петка, Царске часове у Саборном храму у Крагујевцу.

 

У петак поподне у 16 часова, у Саборном храму, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован, служио је вечерње Великог Петка са изношењем Плаштанице.

Јутрење богослужење Велике Суботе у коме се савршава чин сахране Господа Исуса Христа. Преосвећени Владика Јован са свештенством Саборног храма, умилним појањем и читањем, пред гробом Господњим, уз кађење и уз држање упаљених свећа, произнео је непорочне стихире. После отпеваног канона и великог славословља владика Јован кренуо је са свештенством у крсни опход око храма са Светом Плаштаницом.

На крају јутарњег богослужења, владика Јован благословивши верни народ, поручио је: -Да нам молитве буду на здравље и спасење, и да нам Бог да, дочекати Велику Суботу, да се молимо и преживљавамо у себи, јер је субота дан, када је Господ телом био у гробу, ради нас и нашег спасења. Господ је Васкрсао и зато се молимо, да и ми васкрснемо духовно.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести