Владика Јустин на Литургији у Дугом Селу

Published On: 25/04/2022

Разматрани су начини, али и договорени конкретни кораци којима ће Епархија загребачко-љубљанска и Црквена општина Загреб помоћи особама са инвалидитетом из Украјине смештеним у Дугом Селу.

На Васкршњи понедељак, 25. априла 2022. године, у Центру за рехабилитацију Станчић у Дугом Селу, са благословом патријарха Порфирија, свету Литургију служили су свештеник Богољуб Остојић и ђакон Александар Лукић. Богослужењу је присуствовао и Епископ хвостански Јустин, викар Патријарха српског. У центру, у ком се налази више стотина штићеника, тренутно је смештено 20 особа са инвалидитетом избеглих из Украјине.

По завршетку свете Литургије Владика се обратио Украјинцима на руском језику, честитао им Васкрс и пренео поздраве и благослове Његове Светости Патријарха. Епископ Јустин је избеглицама пружио речи утехе, подршке и охрабрења.

Заједничарење је настављено за празничном трпезом. Са директорком установе Сањом Грбавац разматрани су начини, али и договорени конкретни кораци којима ће Епархија загребачко-љубљанска и Црквена општина Загреб помоћи особама са инвалидитетом из Украјине смештеним у Дугом Селу.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Најновије вести

Повезане вести