Епископ Теодосије на Васкрс у посети Црколезу и Бањи

Published On: 25/04/2022

На најрадоснији и највећи хришћански празник, на дан Васкрсења Христовог, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, директор канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић и председник Српске листе г. Горан Ракић, обишли су село Бање у општини Србица.

Владику Теодосија и директора Канцеларије дачекали су мештани тога села, као и мештани села Црколез,  међу којима је био велики број деце. Том приликом, подељена су васкршња јаја и слаткиши најмлађима.

Директор Петковић је истакао да је најважније да градимо мир и сигурну будућност и додао:– Овде смо свој на своме, овде смо да градимо мир, да разговарамо са нашом дечицом која представљају будућност оптстанка нашег народа овде, да разговарамо са нашим мештанима, да видимо шта је то што још можемо као држава Србија да помогнемо и учинимо да и овде наш народ живи живот достојан човека у 21. веку. Ни мало није једноставно, ни мало није лако, искушења су велика, поготову у овом доста незгодном окружењу, али ту смо да градимо мир, ту смо да водимо рачуна о нашој деци.

Директор Петковић је захвалио владици Теодосију што су заједно, на велики православни празник са Србима у том месту.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести