Пасхално јутрење и Васкрс у Саборном храму у Бечу

Published On: 25/04/2022

После литије, јереј Филип Милуновић је  пред вратима цркве отпочео Пасхално јутрење и отпевао васкршњи тропар, а у наставку стихове ”Да васкрсне Бог…”, на које је  хор одговарао певањем празничног тропара. У наставку је певан пасхални канон и стихире, а затим је надлежни парох прочитао Слово Светог Јована Златоустог и честитао окупљеним верницима велики празник Васкрсења Христовог.

Након пасхалног јутрења, јереј Филип уз саслужење јереја Миладина Вујковића, служио је празничну Свету Литургију, а одговарао је епархијски хор Корнелније Станковић. Светој чаши приступио је велики број верника који су присуствовали Сабрању. На крају Литургије, прочитана је Васкршња посланица Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, а затим је старешина храма честитао верницима Празник и позвао их да приђу ради поделе антидора и васкршњих јаја.

У јутарњим сатима, 24. априла 2022. године, свету Литургију су служили протојереј Ђорђе Пантелић и јереј Миљан Антић. Такође и на јутарњој Литургији велики број верника приступило је Светој Чаши како би се причестили Васкрслим Христом. Након свете Литургије прочитана је посланица Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, народу је подељена нафора и освештана јаја.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

 

 

Најновије вести