Епископ Атанасије: Једино исправно усмерење живота је ка Царству Небеском

Published On: 26/04/2022

На Васкрсни уторак, 26. априла 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Васкрсења Христовог у Новом Прибоју.

Саслуживали су архијерејски намесник прибојски протојереј-ставрофор Марко Папић, протојереј-ставрофор Ранко Милинчић, настојатељ манастира Светог Николаја у Прибојској Бањи јеромонах Јован, старешина храма протојереј Спасоја Вујанић и ђакон Радан Драгутиновић.

Честитајући присутном верном народу Божијем Празник над празницима, Светло Васкрсење Христово, Христову победу у којој и ми учествујемо, Епископ Атанасије је рекао: – Све што је Господ Христос чинио чинио је за нас, прослављајући Оца Свога Небескога у Духу Светоме. Оно што Он тражи од нас јесте да учествујемо у томе, да се окористимо о Њега, да искористимо Његову победу, да будемо Деца Светлости и грађани Царства Небескога.

– Најбоље ћемо прославити Васкрс ако се добро утврдимо у Христовој победи, на томе путу. Празник је за то да, пре свега, сазнамо, проверимо, да ли смо добро усмерили свој живот. Једино исправно усмерење живота је усмерење ка Царству Небеском, ка спасењу, да сотваримо своје спасење то јест своје заједништво са Богом Живим. Не може човек пронаћи ни једну функцију у друштву која би га ослобађала од тога да прославља Васкрсење Христово, и која би га ослобађала од заједнице са Црквом Христовом. Живи пример су нам показали сви цареви хришћански који су се клањали пред Живим Христом, Царем Небеским, Победитељем, и који нису сматрали да је то њима понижење што ће прослављати Христа Живога.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести