Васкрс прослављен по први пут у храму Свете Тројице у Ресистенцији

Published On: 27/04/2022

Православни верници у главном граду провинције Ћако окупили су се се у раним јутарњим часовима у храму Свете Тројице како би прославили Празник над празницима, Васкрсење Христово.

Поноћну Литургију служио је протопрезвитер Бранко Станишић, а за певницом je pojao руски православни хор цркве Покрова Пресвете Богородице у Асунциону, који су посебно за ову прилику допутовали из Парагваја. Више десетина верника причестило се под сводовима велелепног храма који је изграђен у српско-византијском цквеном стилу, а који ће, ако Бог да, на јесен бити освећен.

Након свете Литургије, у свечаној сали школе која се налази у непосредној близини храма, трпезом љубави настављено је славље око кога су се потрудили чланови Црквеног одбора предвођени гђом Ангелином Радиш.

У цркви Свте Тројице окупљају се потомци наших исељеника из Црне Горе и Србије, Грчке и  Русије, као и аутохтони Аргентинци који су се присајединили Православној Цркви. Свештеник Бранко је присутнима пренео поздраве Његовог Преосвештенства г. Кирила, Епископа буеносајреског и јужноамеричког.

 

Најновије вести