Епископ Атанасије: Удубимо се у дубину наше вере

Published On: 02/05/2022

У Недељу Антипасхе – Томину, 1. маја 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Сретења Господњег, у месту Ранче, на Јабуци код Пријепоља.

Саслуживали су настојатељ Светоуспењског манастира у Сељанима код Пријепоља игуман Петар и протођакон Иван Савић. За певницом је на прозбе и јектеније одговарао ђакон Радан Драгутиновић.

У беседи епископ Атанасије је рекао: – Велика је радост и задовољство што можемо овако да се поздрављамо, победним поздравом: Христос Васкрсе! Благодаримо Богу који нас је сабрао овде, у овом светом храму, и који нам је дао вере, снаге и љубави да се окупљамо око Њега, Живога, Васкрслога, око Победитеља смрти, око Господа нашега Исуса Христа.

– Удубимо се у дубину наше вере. Немојмо бити површни. Дешава се људима да на Литургији учествују као посматрачи. Дешава се људима да на Литургији учествују издалека. То може да зависи и од прилика. Некад су спољашње прилике тешке, изван домашаја човековог, али се некад дешава да човек намерно посматра Литургију издалека. Најближе и најпотпуније су учествовали они који су се са дубоком вером причестили Телом и Крвљу Господа Христа Васкрслог.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести