Епископ Сава: Да нам речи апостола Томе буду образац

Published On: 02/05/2022

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у Светотројичном храму у београдском насељу Рипањ.

-Човек и када посустане у вери и хришћанском животу, ако остане у Цркви која је заједница, имамо прилику да се обновимо и утешимо, да утврдимо веру гледајући лице ближњих, и угледајући се на веру ближњих можемо да утврдимо своју веру у васкрслог Господа. Нека би Господ дао, да видевши Томину веру увек имамо у срцу и души његове речима којима је исповедио своју веру и уверење да је Господ Бог наш, рекао је епископ Сава.

Након свете Литургије, владика Сава је посетио манастир Пресвете Богородице Тројеручице у Дробњацима под Авалом. Монаштво на челу са мати Златом, сабрани народ и деца дочекали су Епископа марчанског у чијој пратњи је био ђакон Никола Костић.

Манастир Дробњаци припада Архиепископији београдско-карловачкој и посвећен је свештеном спомену на икону Пресвете Богородице Тројеручице. Налази се у засеоку Дробњаци надомак Рипња, у подножју Авале на улазу у Малу Иванчу удаљен три километра од центра места у близини језера Трешња. У ваздушној линији удаљен је 25 км од самог центра Београда, а путем 35 км. Манастир је још увек у изградњи, иако је манастирски храм већ завршен и у богослужбеној је употреби.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести