Епископ Херувим: Прави смисао постојања човек открива у Тајни Васкрсења

Published On: 02/05/2022

Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим богослужио је 1. маја 2022. године, на Томину недељу, у храму Преподобне матере Параскеве на Доброј Води у Вуковару.

Саслуживали су архимандрит Герман (Богојевић), епархија канадска, протојереји-ставрофори Саша Кузмановић, архијерејски намесник вуковарски, Миљен Илић, други парох вуковарски и ђакон Војислав Николић.

Владика Херувим је у беседи између осталог рекао: -Прави смисао постојања човек открива у Тајни Васкрсења. Да Господ Исус Христос није васкрсао човек не би могао окусити љубав Божју која се затим излила на свет Страдањем и Васкрсењем. Не бисмо могли осетити ни наду, нити доживети пуноћу нашег односа са Богом. Васкрсење јесте Тајна живота вечнога, оно је Тајна Цркве која нас непрестано води у загрљај Христов, у загрљај вечности. Васкрсење нам открива колика је љубав Божија којом Бог љуби овај свет. На тај начин и ми, драга браћо и сестре, морамо изграђивати међусобну љубав, морамо бити народ христоносан, народ крстоваскрсан, да би у пуноћи осетили Жртву коју је Бог претрпео ради нас и нашега спасења.

Извор: Епархија осечкопољска и барањска

Најновије вести