Освећени темељи храма Светог Василија Острошког у Јанковом Мосту

Published On: 02/05/2022

Његово Преосвештенство Епископ банатски г. Никанор је у среду светле седмице у поподневним часовима, 27. априла 2022. године, уз саслужење протојереја Петра Илића, пароха при Светоархангелском храму у Зрењанину, протојереја Нинослава Качарића, пароха при Световаведењском храму и администратора парохије у Јанковом Мосту, протонамесника Слађана Ристића, архијерејског намесника зрењанинског, протонамесника Петра Шљокића, архијерејског намесника перлешког, протођакона Игора Станковића и Предрага Ненина, обавио свечани чин освећења темеља.

У темеље су положена три камена добијена из манастира Острога, са благословом светитеља којем ће храм бити посвећен, као и повеља коју је потписао Преосвећени Владика г. Никанор. Епископ банатски г. Никанор се том приликом захвалио дародавцу парцеле за храм, као и свим верним људима који су узели учешћа у благословеном делу, са жељом да се оно успешно заврши у славу Божју.

Председник Грађевинског одбора у Јанковом Мосту г. Душан Стјепановић се у име свих српских православних верника захвалио Преосвећеном Владики г. Никанору и свим донаторима који помажу да се ово дело оствари, а потом је протојереј Нинослав Качарић у име домаћина заблагодарио Богу на свему, Епископу банатском г. Никанору на великој љубави и његовим светим молитвама, као и свима који су до сада узели учешћа у пројекту: Министарству правде – Управи за односе с црквама и верским заједницама Београд, Градској управи Града Зрењанина, ЈКП „Водовом и канализација“ Зрењанин, Водопривредном предузећу „Средњи банат“, ЈП „Војводинашуме“ ШГ „Банат“ Панчево, Чедомиру Јањићу – председнику Скупштине Града Зрењанина, Драгану Ћапину, Горану Краварушићу, Драгану Радићу, Јадранки Никић, Драгану Добросављевићу, Светозару Бијелићу, Милану Стамболији, Војину Керлети, Милану Видаковићу, Неђи и Мићи Станић, Николи Јованцу, Жељку Мајданцу, Драгану Максимовићу, Александру Фаркашу, Жељку Малушићу, Бору Кишићу, Милану Марићу, Горану Ђорђевићу, Петру Маркову, Владимиру Татарском, Стеви Арсенићу и свим члановима Грађевинског одбора на челу са председником Душаном Стјепановићем.

Извор: Епархија банатска

Најновије вести