Сусрет епископа Давида и директора Рогановића

Published On: 02/05/2022

У четвртак Светле седмице, 28. априла 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид угостио је г. Владимира Рогановића, директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Републике Србије.

Уваженог госта испред Саборног храма Светог Георгија у Крушевцу дочекали су Његово Преосвештенство епископ крушевачки г. Давид, протојереј-ставрофор Драги Вешковац, секретар Епископа крушевачког; г. Предраг Вукићевић, председник Скупштине града Крушевца и г. Александар Јовановић, заменик градоначелника.

Директор Рогановић је најпре посетио Саборни храм, затим цркву Лазарицу и напослетку храм Светих Архангела на Багдали, који се налази у фази изградње. Цењеног госта са током изградње манастира Светог Јована Крститеља на Багдали упознао је јеромонах Сергије.

Храм Светих архангела на Багдали представља будући Саборни храм Крушевца и Епархије крушевачке, те тако у његовој изградњи несебично учествују Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама, Град Крушевац и Епархија крушевачка са верним народом. Трудом и залагањем г. Рогановића и управе на чијем челу се он налази, радови се одвијају непрестано, упркос сталним променама тржишних услова.

Извор: Епархија крушевачка

Најновије вести