Литија и помен погинулим борцима у Лопарама

Published On: 07/05/2022

У поводу крсне славе општине Лопаре служен је и помен за 242 погинула борца Војске Републике Српске из ове мајевичке општине.

Након свечаности у храму, поводом крсне славе Општине Лопаре, улице је украсила литија а служен је и помен за 242 погинула борца Војске Републике Српске из ове мајевичке општине.

Помен је служио Његово преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије заједно са свештенством и монаштвом Епархије зворничко-тузланске.

-Сећамо се јунака који пострадаше за крст часни, веру православну и нашу Републику Српску и њихове жртве-рекао је епископ Фотије.

Након помена положено је цвеће на споменик погинулим борцима Мајевице.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да је његовање сећања на погинуле јунаке Мајевице традиција у овој општини.

-Они су свој живот положили за слободу српског народа а сама та реченица говори колико је важна Република Српска и колико је морамо чувати и у политичком, економском и домографском смислу-нагласио је Савић.

Председник Борачке организације Лопара Ристо Радић рекао је да је 242 борца живот дало у одбрамбено-отаџбинском рату док је преко 800 теже и лакше рањено из општине Лопаре.

Председник Српске демократске странке Мирко Шаровић присуствовао је помену и полагању цвећа и истакао да су Лопаре једна од најуспешнијих општина у Републици Српској.

Шаровић је честитао грађанима крсну славу општине и даљи напредак и препород а начелнику Савићу и председнику Скупштине општине Лопаре Миленку Ристићу  јер успешно воде ову мајевичку општини и крај.

-Овде се успешно задовољавају потребе свих грађана. Успешне Лопаре, успешан овај део наше земље значи напредак Републике Српске, рекао је Шаровић.

Председник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић подсетио је да су Ђурђевданске свечаности протекле на задовољство свих грађана те да су на Свечаној седници награђени заслужни појединци.

-Предан рад на развоју наших Лопара је и даље наш основни циљ, рекао је Ристић.

Помену су присуствовали начелник општине Теслић Милан Миличевић, представници града Бијељина, општине Угљевик, општине Трстеник из Србије, те представници борачких организације регије Бијељина.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести