Прослављена слава и јубилеј храма Светог Ђорђа у Кладову

Published On: 07/05/2022

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је 6. маја 2022. године, на празник Светог великомученика и победоносца Георгија, светом архијерејском Литургијом у Кладову, где је свечано прослављена слава храма.

Међу бројним верницима светој Литургији просуствовао је и историчар и универзитетски професор др Милош Ковић који је дан раније, после литије и вечерњег богослужења које је предводио Епископ тимочки г. Иларион, одржао предавања у парохијском дому на тему Историјско-верски контекст савремених збивања на територији Косова и Метохије и Украјине.

Након благосиљања и ломљења славског колача Епископ тимочки честитао је сабраним верницима празник а братству кладовске цркве храмовну славу и сто педесету годишњицу освећења цркве Светог Георгија.

Поводом црквене славе а у оквиру Ђурђевданских дана 2022. у Кладову су поред предавања др Милоша Ковића организоване и две изложбе на којима су приказане рукодеље Удружења „Мисија креатива“ и изложба ликовних радова Николе Скрлатовића.

За суботу 7. маја 2022. у 19 ч у цркви Светог Георгија у Кладову заказано је предавање протојереја Дејана Пајића, архијерејског намесника кључког, на тему историјата цркве Светог Георгија у Кладову и наступ Хора „Свети Ђорђе“.

Извор: Епархија тимочка

Најновије вести

Повезане вести