Епископ Јован: Тамо где је вера тамо су и чуда

Published On: 26/05/2022

У среду, 25. маја 2022. године, у Петој недељи – Самарјанке, када Црква слави Оданије празника Преполовљења, Светог Епифанија епископа Кипарског, Светог Германа патријарха Цариградског и Светог мученика Панкратија, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресници.

Саслуживали протојереј Саша Антонијевић, јереј Милош Ђурић и ђакон Немања Стојковић.За певницом је појао протојереј Драгослав Милован.

-Господ нам је даровао све и казао нам је да треба да се бринемо и за тело и за душу, јер човек није ни само тело ни само душа, него душа и тело. Зато нам је Господ дао чиме да хранимо тело, али дао нам је и себе да хранимо душу. Данашњи одељак из Јеванђеља нам говори како је Господ у једној тешкој и великој пустињи нахранио пет хиљада људи са пет хлебова и две мале рибице. Господ је овим учинио чудо. Човек не може да прихвати чудо ако не верује у Бога, ако не верује у чуда Божија, јер тамо где је вера тамо су и чуда. Тамо где нема вере, тамо нема ни чуда. Човек остаје глув, човек остаје слеп код очију, види ал’ не види, чује ал’ не чује, беседио је владика Јован.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести