Празник Светих Кирила и Методија свечано прослављен у Краљеву

Published On: 26/05/2022

Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је 25. маја 2022. године, када Црква обележава сећање на Светог Кирила и Методија, равноапостолне просветитеље словенске, свету архијерејску Литургију у Храму Свете Тројице у Краљеву.

Саслуживали су секретар ЕУО архимандрит Дамјан, архијерејски амесник жички протојереј Саша Ковачевић, старешина храма Светог Василија Острошког на Берановцу протојереј Иван Радовановић, старешина храма Светог Саве у Краљеву протојереј Радоја Сандо, старешина храма Свете Тројице у Краљеву протонамесник Мирољуб Попадић, протојереј-ставрофор Јован Ђорем, протојереј Миломир Радић, јереји Радован Парезановић, Ивица Тадић и Владимир Јовановић, протођакон Милутин Балтић, ђакони Стефан Симић и Горан Вучковић.

-Богочовек Исус Христос се оваплотио од Пресвете Богородице, сишао са Неба на Земљу да нас људе узведе на Небо. То је најбољи и најприснији начин да спасе нас људе Божански закон тражи од нас да се променимо. Господ је страдао за нас и све што нас је учио дао је нама, заједно са Божанском науком јер жели да се сви људи спасу и дођу у познање Истине, беседио је владика Јустин.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести