Амбасадор Аргентине посетиo ВДС

Published On: 06/06/2022

У четвртак, 26. маја 2022. године, Верско добртоворно старатељство је посетио г. Освалдо Марсик, амбасадор Републике Аргентине у Србији, у пратњи г. Хавијера Ћалијана, секретара Амбасаде. Госте је дочекао изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, кординатор хуманитарних активности Архиепископије београдско-карловачке, са свештеником Владимиром Марковићем, секретаром ВДС.

Они су ближе упознали амбасадора са програмима подршке угроженим суграђанима и напорима Цркве у мисији сведочења вере кроз конкретна добра дела. Амбасадор Марсик је као посвећен хришћанин и добри комшија донео и понуде: специјалитете аргентинске националне кухиње. Вредна поштовања је намера Његове Екселенције да обогати ручак сиромашним корисницима Црквене кухиње у склопу прославе аргентинског националног празника.

На основу сазнања о харитативној делатности Српске Православне Цркве, амбасадор изразио је жељу да се и лично ближе упозна и обиђе запослене, волонтере и кориснике. Обишао је канцеларије Верско-добротворног старатељства, црквену кухињу, амбуланте новог Дома здравља, купатило и бутик половне одеће и није крио дивљење ономе што је видео.

Извор: ВДС

Најновије вести