Манастир Жича прославио Вазнесење Господње, своју храмовну славу

Published On: 06/06/2022

На празник Вазнесења Господњег, храмовну славе манастира Жиче, Његово Преосвештенство Епископ жички г.г Јустин служио је Свету архијерејску Литургију у овој древној немањићкој светињи.

Саслуживали су архимандрити Дамјан и Јаков, архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић, протојереј-ставрофор Милојко Дробњак, архијерејски намесник жички Саша Ковачевић, протојереји Радоје Сандо, Миломир Радић, Драган Глигић и Милош Станисављевић, јереј Владан Вуковић, као и ђакон Стефан Симић.

-Својим страдањем и преславним Васкрсењем Христос није учинио све што је било потребно да се доврши сав домострој спасења док није Својим Вазнесењем на небо, вазнео људску природу и поставио је са десне стране Бога Оца, а потом и послао Утешитеља Духа Светог Који је утврдио Цркву. Али, неће сви сести са десне стране, већ они који се труде да чувањем заповести Божјих, потврде своју љубав према Њему. Зато, док имамо времена, држимо заповести Божје јер њиховим чувањем усељава се у нас Дух Божји, ум Божји, тако да не живимо више ми, већ Дух Божји живи у нама и усавршава нас, да растемо у меру раста Божјега, рекао је Владика.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести