Слава храма у Придворцима

Published On: 06/06/2022

Његово Преосвештенство Владика захумско-херцеговачки г. Димитрије служио је 3. јуна 2022. године свету Литургију у храму посвећеном Светин цару Константину и царици Јелени у требињском насељу Придворци. Саслуживали су јеромонах Марко из манастира Завала, свештеници Милан Бужанин, Љубиша Брњош, Дражен Тупањанин, Саша Илић, Милан Стањевић и ђакон Бранислав Рајковић.

По отпусту сабраним верницима славу је честитао Владика Димитрије, похваливши парохијане и њихове претке за старање о храму који је подигнут 1906. године и пожеливши да и њихове наследнике краси слога и љубав за службу Божју. Владика је изразио наду у просветљење и освећење благодаћу Божјом како би људи у хришћанима који су се данас окупили у Придворцима препознали милост и љубав њиховог Оца небеског. А хришћански живот управо јесте сабирање милости и љубави Божије како би се она проширила на ближње, што нарочито осликавају речи: Стекни Духа Светога и хиљаде око тебе ће се спасити.

Након празничног литијског опхода освештан је славски колач, а парохијанима се обратио опарох Милан Бужанин захваливши на помоћи при обнови храма свим верницима и представницима градских и државних институција. Захвалницу за посебну и несебичну помоћ примио је г. Драгослав Павићевић. Литургијско сабрање продужено је послужењем које су припремили домаћини.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести