Спасовдан свечано прослављен у Шибенику

Published On: 06/06/2022

На празник Вазнесења Господњег, 2. јуна 2022. године Светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим започело је обележавање славе шибенског Храма Светог Спаса.

Мноштво верника из Шибеника и околине окупило се на овом светом месту у радосном сабрању, а уз њих су овој свечаној пригоди присустовали и шибенско-кнински жупан г. Марко Јелић и дожупан г. Огњен Вукмировић.

Владика Никодим поздравио је том приликом све присутне и честитао им храмовну славу осврнувши се притом на јеванђељску причу коју смо данас имали прилике да чујемо. „Чули смо из данашњег Јеванђеља како су се након Вазнесења Господњег апостоли вратили у Јерусалим са радошћу и провели су у јерусалимском храму све дане док није дошао Дух Свети и испунило се обећање Господње, а тамо су песмама славили име Његово. Ми смо као хришћани дужни да се са радошћу окупљамо у нашим храмовима и угледамо се на свете апостоле и да песмама славимо Господа ишчекујући Његов други долазак када ћемо се сви заједно наћи пред лицем Свевишњега.

Нема веће љубави на коју можемо да се угледамо, од Бога који нас воли и зато увек треба да имамо љубави за своје ближње, јер је то основни предуслов за учешће у Светим тајнама и само тако можемо бити истински наследници и деца светлости, како се то каже у Светој тајни крштења“, нагласио је Епископ далматински. Владика је захвалио свима који су својим присуством увеличали нашу храмовну славу, а посебно г. Марку Јелићу који је и ове године био са нама и који увек исказује бригу према српској заједници и заједно са нама ради на добробити и успешном суживоту свих нас који живимо на овим просторима.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести