Епископ Исихије осветио Старачки дом „Колубара Омни“

Published On: 08/06/2022

„Од данас на овом дому је благослов Божји и молимо се сви заједно да племенито дело које се овде врши буде успешно и да у овим лепим просторијама буду лепе душе оних на које се пази, као и оних који се старају око наших старих“, рекао је Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије приликом освећења Старачког дома „Колубара Омни“, које је извршио уз саслуживање надлежног пароха протојереја-ставрофора Јована Петровића и више свештенослужитеља из Ваљева, а уз молитвено учешће власника Теодосија Крстића, запослених и пријатеља установе.

-Велика је дужност свих нас да водимо рачуна о својим оцима и матерама, јер је Бог тако заповедио. Једина заповест од десет које је Господ дао Мојсију, која даје обећање, јесте управо та да се поштује отац и матер и за то се обећава благослов и дуг живот ономе који то чини. Не морамо никоме да објашњавамо колики је наш дуг према родитељима, јер кроз њих смо добили живот од самог Господа, формирање, основно васпитање…и на томе морамо да им будемо захвални- рекао је Владика Исихије, истакавши да је благослов старати се о родитељима и Бог то вишеструко награђује. Ко, пак, напоменуо је он, не поштује оца и мајку, сигурно не поштује истински ни друге ближње, а ни Бога, јер најближа представа Бога су наши отац и мајка, закључио је Владика Исихије након призива благодати Духа Светога на дом у коме ће своје треће доба проводити бројни Ваљевци.

Поред власника компаније „Инграп Омни“ Теодосија Крстића, свечаном чину су присуствовали директор Хотела „Омни“ Александар Његован, представница Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, Марина Драшковић, затим извршна директорка Фондације „Хумана срца“ Николина Ђујић, председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић са сарадницима и чланови Параолимпијске репрезентација Србије у кошарци, који се ових дана припремају за одлазак на Европско првенство, чији ће домаћин бити Сарајево 12. јуна 2022. године.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести