Недеља седма по Пасхи у Мозгову

Published On: 08/06/2022

У Недељу Седму по Пасхи, која је посвећена успомени на Свете оце Првог васељенског сабора, 5. јуна 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Мозгову.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протојереј Братислав Вукићевић, јереј Иван Марковић, јереји Драган Стефановић и Југослав Ћурчић, протођакон Стеван Кричка и ђакон Предраг Пиперски. На почетку Свете Литургије, Преосвећени Владика је осветио нови иконостас, након чега је у чин чтеца рукопроизвео теолога Душана Митића.

На крају свете Евхаристије, Његово Преосвештенство је председнику Црквеног одбора г. Бобану Петровићу доделио орден Светог Романа Ђуниског другог степена, за приказану љубав према Светој Мајци Цркви. Такође, Владика је уручио грамате у знак захвалности и свим другим великим добротворима из тог краја.

По окончању Свете Литургије, извршено је и освећење новог парохијског дома. Своју посету мозговској парохији владика Арсеније завршио је обиласком обновљеног храма Свете Петке у Реци, који својим новим и достојанственим изгледом представља живо сведочанство љубави и залагања мозговских парохијана.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести