75 година Црквене општине Минхен

Published On: 08/06/2022

Црквена општина Минхен свечано је 4. и 5. јуна 2022. године прославила своју славу и велики јубилеј – 75 година постојања. Програм прославе укључивао је свечану вечерњу службу и академију, а врхунио је недељним литургијским сабрањем. Поред тога, за заинтересоване суседе и сав верни народ организовани су дани отворених врата, у оквиру којих је свима омогућено упознавање са историјом Црквене општине и славско послужење.

У оквиру свих споменутих догађања, Црквена општина Минхен почаствована је присуством угледних гостију, представника градских и покрајинских институција, других цркава у Немачкој, али и наше цркве из матице. Међу њима се посебно истичу кардинал Рајнхард Маркс и регионални бискуп Кристиан Коп, као представници највећих немачких цркава, који су присутне поздравили речима братске и комшијске подршке, истакавши значај међусобне сарадње за опстанак и успех мисије целокупног хришћанства у Немачкој и Европи.

Програм свечане академије, поред парохијског хора и певнице узвеличали су реномирани музички уметници из Минхена и околине, које све међусобно повезује српско порекло и/или везаност за минхенску парохију. По академији организован је свечани коктел, а након Литургије и славски ручак за све присутне.

Литургијским сабрањем предстојао је Његово Преосвештенство Епископ браничевски г. Игнатије, уз саслуживање преосвећене господе епископа диселдорфског и немачког  Григорија и хумског Јована. У току литургије, старешина Црквене општине Минхен јереј Бојан Симић произведен је од стране епископа Григорија у чин протопрезвитера.

Извор: Епархија диселдорфско-немачка

Најновије вести

Повезане вести