Епископ Атанасије обишао манастир Пустињу

Published On: 27/06/2022

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије обишао је, у петак 24. јуна 2022. године, манастир Светих апостола Петра и Павла – Пустињу, недалеко од Велике Жупе код Пријепоља.

Парох великожупски, протојереј-ставрофор Богдан Кувеља заједно са члановима Одбора за обнову манастира дочекао је Преосвећеног Епископа и упознао га са тренутним стањем и радовима који су у плану на уређењу и обнови манастирског храма.

У плану је да се најпре уреди и додатно санира тротоар око самог храма, а касније ће се приступити и уређењу оштећених делова фасаде. Жеља мештана Карошевине, у чијем атару се налази манастирз, и који су највећим делом и чланови Одбора, јесте да се поред храма уреди и направи мањи плато који би служио за одржавање скупова и свечаности под окриљем манастира.

Преосвећени Епископ Атанасије је са пажњом саслушао све што су му парох и мештани пренели, похвалио њихову бригу и старање за светињу коју имају у својој непосредној близини и благословио њихову намеру и жељу да све додатно уреде и санирају.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести