Крагујевац: Видовданско навечерје

Published On: 29/06/2022

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, братство храма Светога Саве на Аеродрому организовало је 27. јуна 2022. године духовно сабрање у сарадњи са драмским студиом „Лепеница” видовданско навечерје.

Плато храма на Аеродрому је препознат као место које окупља многе јавне делатнике, уметнике, извођаче народне музике, који желе да покажу све оно најлепше што је у нашем народу сачувано и отргнуто од заборава.

Окупљени верници су могли чути песме које су остале у сећању нашег народа као најлепши израз љубави према људима, жртви и патњи. Вече је отворено народном песмом која је симбол највећег националног празника „Видовдан”, док у наставку се моглао чути монолог који је написао песник Добрица Ерић, као и песме: „Тамо далеко”, „Ој Србијо”, „Јел си чуо мили роде“ и „Оро се вије“.

Све песме су подржане од стране народног симфонијског оркестра под управом г. Предрага Миловановића. На крају вечери верницима се обратио отац Александар Мирковић, који се захвалио извођачима народних песама, и који је истакао везу између жртве коју су наши преци поднели у Косовском боју и причешћа као неодвојивог дела тог истог жртвовања.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести