Архијерејска Литургија у Берковићима

Published On: 04/07/2022

Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки г. Димитрије началствовао је 3. јула 2022. године светом архијерејском Литургијом у храму Светог Кнеза Лазара на Берковићима.

Саслуживали су свештеници Младен Чалија и Ратко Зубац.

Након Литургије освећен је новосаграђени парохијски дом, подигнут залагањем оца Ратка, добром вољом многобројних приложника и уз подршку Епархије захумско-херцеговачке. Као израз захвалности за марљиво и одговорно извођење радова на парохијском дому Владика Димитрије уручио је икону и захвалницу г. Веселинку Рупару, власнику фирме која је изводила радове. Отац Ратко, парох берковићки, уручио је захвалнице свим приложницима који су помогли изградњу парохијског дома

Тумачећи прочитану перикопу, Владика Димитрије је између осталог рекао: – Библијско поимање срца означава цјелокупно биће човјеково. Срце је мјесто сусрета са Богом и зато јевнађеље говори о томе гдје треба да буде срце човјеково, јер ако срце буде оптерећено земаљским бригама човјек неће остварити своје назначење, заједницу са Богом. Зато човјек треба прво да иште Царство Божје, тражећи врлину, доброту и благослов Божији, а остало ће се надодати благодаћу Божјом.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести