Београдски вероучитељи у посети светињама

Published On: 04/07/2022

Одбор за Верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, у сарадњи са Патријаршијском поклоничком агенцијом „Доброчинство“, поводом завршетка школске године, организовао је у недељу 3. јула,  поклоничко путовање за вероучитеље.
Предвођени председником Одбора, Преосвећеним Епископом топличким и изабраним шабачким г. Јеротејем, вероучитељи су посетили манастире Каленић и Жича. У дивном каленићком храму, посвећеном Ваведењу Пресвете Богородице, Епископ Јеротеј је служио Свету архијерејску Литургију уз саслужење свештенства из околине и појање монахиња и самих вероучитеља. После Свете Литургије уследио је срдачан пријем од стране игуманије манастира мати Нектарије и сестара. После обиласка богате манастирске ризнице, настављен је пут ка манастиру Жичи, где је такође уследио срдачан пријем, упознавања са историјатом манастира и пријатан разговор са мати игуманијом Јеленом и сестрама. Радост свих путујућих била је заиста велика и сви су
једногласно изразили жељу и  наду  да ће оваква путовања постати традиционална. Такође, вероучитељи су изразили своју захвалност Епископу г. Јеротеју на труду који је од свог доласка у Београд несебично уложио у организацију Верске наставе и побољашање стратуса овог предмета и његових наставника.

Извор: Српска Православна Црква

Најновије вести