Епископ Андреј угостио богослове и студенте теологије

Published On: 06/07/2022

На позив Његовог Преoсвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, 20 студената теологије и богослови Епархије аустријско-швајцарске, боравили су 4. и 5. јула 2022. године у Владичанском двору у Бечу.

Преосвећени Владика Андреј је студентима из Швајцарске, Италије и Аустрије и богословима честитао на положеним испитима, а будућим студентима је доделио благослов за упис на Теолошки факултет у Београду и Минхену. И овом приликом Владика Андреј је охрабрио кандидате наше Eпархије да се свестрано припремају за њихову будућу пастирску службу и мисију у нашем народу.

Сабрање је отпочето заједничком вечерњом службом у току које су кандидати били подељени на две певнице и својим складним појањем допринели лепоти богослужења. У част пристиглих теолога и богослова, храмовно свештенство је пред њих изнело свете мошти Светог Владике Николаја на целивање, уз поуку Владике Андреја о својевременом боравку Светог Владике Николаја у Бечу, заједно са мучеником Патријархом Гаврилом, од јануара до марта 1945. године.

Исте вечери, Епископ Андреј је присутне студенте и богослове срдачно примио у свечаној сали Епархије и потом одржао угледно предавање о животу и делу Светог Владике Николаја жичког и охридско-битољског. С тим у вези, теолози су постављали питања на која је владика стрпљиво одговарао. Уследила је дискусија о утицају живота и дела светог трудебеника Светог Владике Николаја, који се све више осећа у српском народу.

Сутрадан, после јутарњег богослужења, на ком су присуствовали сви студенти и богослови, сабрање и богословски рад свих присутних настављени су у библиотеци Саборног храма. Свим присутним је сусрет са својим надлежним архијерејем причинио духовну радост и био на укрепљење за њихов будући пастирски рад. После радног дела састанка, гостима је приређен свечани ручак.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести