Отворен 6. Светосавски омладински камп на Озрену

Published On: 11/07/2022

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија, а у организацији манастира Светог Николе на Озрену, отворен је  9. јула 2022.године шести по реду Светосавски омладински камп који ће трајати до 30. јула. У том периоду од 21 дан, кроз камп ће проћи три групе деце узраста од 13 до 15 година. Свака група броји највише по 25 полазника.

Камп се одржава у конаку Светог краља Драгутина, реновираном и адаптираном одмаралишту манастира Озрен, где су полазницима на располагању бројни спортски садржаји, друштвене игре, здрава и чиста природа те одлична домаћа кухиња.

У првој групи је 24 полазника са простора Републике Српске (Брчко, Попови, Дервента, Теслић, Модрича, Пилица, Пожарница, Теслић, Зворник) и Зубиног Потока са Косова и Метохије.

У образовном смислу, сви полазници кампа који бораве у три седмодневне гупе, у прилици су да се упознају са многим важним културолошким темама које нису предмет редовних школских планова и програма. Пажња ће бити посвећена и еколошком образовању, важности заштите и очувања природе, као и томе да се кроз музичке и уметничке радионице поспеши креативност код учесника.

Посебно је важно истаћи да ће поред својих индивидуалних напредака и извијесног степена осамостаљивања успети да изграде тимски дух, те да све задатке решавају као група, уважавајући квалитете и особености појединца.

Светосавски омладински камп на Озрену подржали су и Републички секретаријат за вјере, општина Петрово и остали.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести