Архијерејска Литургија у Опличићима

Published On: 15/07/2022

На дан Сабора светих дванаест апостола – Павловдан, Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки г. Димитрије началствовао је 13. јула 2022. године светом архијерејском Литургијом у Опличићима.

Саслуживали су свештеници Бранимир Боровчанин, Ратко Зубац, Небојша Радић, Александар Гајић и Дејан Грчић.

Са благословом Владике Димитрија по прочитаном одељку из јеванђеља, беседио је отац Ратко, рекавши:- На путу за Дамаска Савле, гонитељ Хришћана, преображен је у једног од највећих апостола и у највећег благовјесника Јеванђеља Христовог. Та блага вијест дотакла је и срца људи који данас обнављају храм у Опличићима, као и срца њихових предака који су то мјесто одабрали за подизање првог храма.

По Отпусту Владика Димитрије честитао је празник свим сабраним верницима и благословио њихов труд и вољу:- Надам се да ће се потомци молити у обновљеном храму и да ће та дјеца благодаћу Божјом израсти у људе чија ће срца и душе бити отворене за Господа. По ријечима апостола Павла да је Господ Исус Христос увијек исти и да одувијек једнако сабире своје вјерне, а сваки човјек је позван да се посвети добру и саобрази лику Спаситеља, покајавши се и старајући се да се не враћа у предпреображењско стање.

Прије трпезе отац Бранимир се захвалио владици на доласку, а затим похвалио труд мештана и гостију који улажу у обнову храма, нарочито се захваливши дародавцима звона.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести