Додику уручен орден Јерусалимске патријаршије

Published On: 20/07/2022

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик састао се 19. јула 2022. године у Израелу са Његовим Блаженством Патријархом јерусалимским г. Теофилом који му је том приликом уручио орден Јерусалемске Патријаршије.

-Велика је част примити орден Јерусалимске Патријаршије. То је признање и за целу Републику Српску и српски народ. Влада Републике Српске ће наредних дана Јерусалимској Патријаршији донирати 100.000 евра. Његово Блаженство Патријарха сам упознао са сложеном ситуацијом у Босни и Херцеговини и позвао га да посети Републику Српску. Сусрет са Патријархом јерусалимским Теофилом данас, као и пре 10 година, једнако је отворен и пун разумевања за српски народ у Републици Српској, истакао је Додик.

Патријарх јерусалимски Теофило је истакао да је само присуство Додика у Патријаршији од великог значаја за њих и да су разменили мишљења о стању на Косову и Метохији и региону, као и проблемима у свету. -Упознат сам са сложеном ситуацијом у Босни и Херцеговини, посебно када су религијска неслагања у питању. Ово су изазовна времена, стога сви морамо да будемо јединствени у Христу, навео је патријарх Теофило који је захвалио Додику на обећаној донацији.  Додик је након састанка са Патријархом патријархом посетио цркву Светог гроба, преноси РТРС.

Извор: Српска Православна Црква

Најновије вести

Повезане вести