Уснуо у Господу зајечарски катихета Миљан Младеновић

Published On: 20/07/2022

Рођен је 1972. у Зајечару, у радничкој породици, од оца Зорана и мајке Добриле који су после њега добили и сина Млађана. Завршио је основну школу и гимназију у родном месту, а Православни богословски факултет Универзитета у Београду. Оженио се 2009. и са супругом Сандром добио је двојицу синова: Василија и Гаврила. Духовник му је, у периоду студирања, био Епископ тимочки Јустин, а касније архимандрит Дионисије Пантелић у манастиру Светог Стефана у Липовцу. Славио је крсну славу Преподобну мајку Параскеву – Свету Петку и више пута јој је одлазио на поклоњење. Школске 2001/02. године предавао је грчки језик у Богословији Св. Јована Златоустог у Крагујевцу. Школске 2002/03. године предавао је веронауку у Гимназији и Техничкој школи у Књажевцу, у Бољевцу и Зајечару.

Последњих 20 година, са благословом Епископа Јустина (2002–2014) и Епископа Илариона (2014–2022), радио је као вероучитељ у Гимназији и Техничкој школи у Зајечару. Васпитавао је средњошколску омладину у духу православља и дао теолошки допринос литургијској обнови црквеног живота у Зајечару.

Волео је да одлази на ходочашћа широм православног света и да упознаје савремене стубове православља. Брижљива и добра душа, учитељ, пријатељ у Христу – Цркви нашој – био је светлост у овој долини плача и онај који нам је улепшавао живот.

Изненада преминуо у уторак, 19. јула 2022. у преподневним часовима.  Сандра, његова сапутница, написала је: Отишао си тихо, онако како си и живео, у наручје Божје и Свих Светих, оних које си искрено и свим срцем волео и љубио. Сада си међу својима. Царство ти Небеско и вечан помен, драги Миљане…

Вјечнаја памјат! Бог нека му душу прости и подари рајско насеље!

Опело ће бити служено у петак, 22. јула 2022. у 12 часова, у цркви Светих 40 мученика Севастијских, на Старом зајечарском гробљу.

Извор: Епархија тимочка

Најновије вести