Митрополит Јоаникије угостио полазнике Летње школе српског језика за странце

Published On: 21/07/2022

Полазници Летње школе српског језика за странце, коју организује Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори са сарадницима (Општина Никшић и Удружење „Пријатељи Никшића“),  20. јула 2022. године, посетили су Цетињски манастир.

Након обиласка манастирског храма и ризнице, полазнике је угостио Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије у просторијама Митрополије, пожелевши им добродошлицу и уручивши им пригодне поклоне.

Летња школа српског језика за странце одржава се у Никшићу од 10. до 31. јула  и намењена је студентима српског језика, српској дијаспори и свим заинтересованим особама старијим од 18 година.

Ово је други пут како Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори са сарадницима реализује Летњу школу српског језика за странце, прва је организована у Игалу 2019. године. Ове године у оквиру школе преко тридесет полазника из више земаља света учи српски језик (ијекавски и екавски изговор, говорне вештине, писање, граматички и лексички систем). Летња школа има за циљ, како су раније саопштили организатори, да кроз учење српског језика представи странцима и припадницима српске дијаспоре оно што је најважније у нашој култури и традицији.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести