Заупокојена Литургија и опело вероучитељу Миљану Младеновићу

Published On: 22/07/2022

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је 22. јула 2022. године свету заупокојену Литургију у Саборној зајечарској Цркви, а потом и опело блаженоуснулом вероучитељу Миљану Младеновићу у цркви на Старом зајечарском гробљу.

На вечни починак драгог и цењеног катихету Миљана испратила је родбина, бројни пријатељи и колеге, а епископу су саслуживали свештенослужитељи из многих епархија.

Говорећи о Миљану, Владика Иларион је рекао – Мало шта се може рећи што би ублажило тугу свима онима који су га познавали, који су се радосно дружили са њим, јер заиста беше човек скроман и ненаметљив, тих, повучен и неприметан, а увек присутан. По целој васељенској цркви наш драги, сада уснули и како верујемо у наручју Господњем, брат Миљан, свуда је био присутан и све је знао а о свакоме је имао добру реч, реч похвале и поштовања.

Епископ је, такође, истакао Миљанов добринос у ширењу истина хришћанске вере, о сејању љубави према Господу нашем Исусу Христу, о чему сведоче многи његови ученици које је ненаметљиво и смирено подучавао.

Извор: Епархија тимочка

 

Најновије вести