Концерти православних хорова у Сиднеју

Published On: 25/07/2022
У петак, 22. јула 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан присуствовао је концерту православних хорова у Сиднејском конзерваторијуму музике под називом Православље у Аустралији. Концерт је организован на иницијативу Руског православног мушког хора Аустралије.
Концерту су присуствовали и Митрополит Антиохијске православне архидијецезе Г. Басилиос (Кодсеие), Генерални конзул Руске Федерације у Аустралији и друге угледне званице, а пре свега, верни народ из разних православних сестринских јурисдикција.
Српску Православну Цркву представљао је хор при храму Светог Кнеза Лазара у Александрији под диригентском палицом гђе Драгане Миловановић. Пре наступа лазаричког хора, Епископ Силуан се обратио сабранима бираним речима, говорећи, између осталог, о значају саборности и јединству православља у Аустралији, као и свету уопште, особито у ово време када непријатељ рода људског усмерава све своје снаге да то јединство наруши. Епископ је похвалио организаторе концета, као и све диригенте и хористе на уложеном труду и љубави.
Поред српског православног хора Свети кнез Лазар – Лазарица, певали су: Руски мушки хор Аустралије, Аустралијски византијски хор (Грчке Архиепископије) и Антиохијски православни хор.

Најновије вести