Чудотворна икона Богородице Безданске у Кикинди

Published On: 25/07/2022

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа банатског г. Никанора  храм Светог оца Николаја у Кикинди добио је 11. јула 2022. године част да у њему борави копија чудотворне иконе Богородице Бездинске.

Копију Чудотворне иконе је дочекало многобројно свештенство из ново-бечејског, ново- кнежевачког, вршачког и кикиндског намесништва. Свечано, уз Литију и појање свештенства, икона је унета у храм Светог оца Николаја, уз присуство сестринства манастира Свете Тројице у Кикинди и великог броја верника. Потом је у цркви Његово Преосвештенство Епископ банатски г. Никанор, заједно са Његовим Преосвештенством умировљеним Епископом милешевским г. Филаретом служио Акатист Пресветој Богородици Бездинској уз саслужење свештенства поменутих намесништава.

Након одслуженог Акатиста вернима се прво обратио старешина храма Светог Оца Николаја протојереј Миладин Спасојевић рекавши:- Данас је велики дан за наш град и овај храм, јер смо однашег Архијереја добили предивну светињу која ће од данас красити овај град и храм, те стражарити над нашим душама и слушати наше молитве које јој будемо упућивали.

Након обраћања старешине храма, присутном свештенству и верном народу се обратио и Епископ Никанор:- Бог је послао у виду ове иконе Мајку Своју, да исту ту љубав коју она има према Њему, има и према нама. Ова икона је до сада дошла на четири места, а данас бележимо и пето место. Велики је благослов и благодат оних људи који су се одлучили да овде донесу свој поклон и дар, ову икону. То су наши верници са њиховим породицама и пријатељима из Вршца. Нека она буде помоћница свима вама, овоме граду и свима онима који буду овде долази и пред њом се молили.

Надахнути и укрепљени молитвама и благородним речима Епископа Никанора, свештенство и верни народ су се упутили на трпезу љубави, која је уприличена у просторијама при храму Светог оца Николаја.

Извор: Епархија банатска

 

Најновије вести

Повезане вести