Председник Савета муслимана Кавказа посетио патријарха Илију

Published On: 25/07/2022

Председник Савета муслимана Кавказа шеик Ул-Ислам Алахшукур Пашазаде посетио је 22. јула 2022. године Његову Светост Католикоса и Патријарха Тбилисија и све Грузије Илију.

Драги брате, драги пријатељу, дошао сам да ти пољубим руке. Сав азербејџански народ вас дубоко поштује и моли се за ваше благостање. Наше пријатељство траје већ 40 година, изузетно је и представља пример за све нас, па и за цео свет, поручио је шеик Пашазаде.

Његова Светост је говорио о значају предузетих корака у протеклим годинама за миран суживот људи различитих вера и истакао потребу одржавања и продубљивања пријатељства. Драго ми је што имам прилику да лично поздравим вођу муслиманског света и желим да истакнем да смо прошли тешке године и тешке ситуације. Међутим, упркос свему томе увек смо успевали да пронађемо заједнички језик и да развијемо заједничку позицију за однос између наших земаља и религија. Ништа не може омести наше пријатељство у будућности које је снажно и непоколебљиво, истакао је патријарх Илија и том приликом доделио шеику Пашаздеу, за његов труд на јачању пријатељских односа између грузијског и азербејџанског народа, Орден пријатељства, високо одликовање Грузијске Православне Цркве.

Извор: Српска Православна Црква

 

Најновије вести