Освештан храм Свете великомученице Марине у Пиперима

Published On: 01/08/2022

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије освештао је 30. јула 2022. године, на празник Свете великомученице Марине, храм посвећен овој дивној угодници Божјој угодници у селу Пипери код Пљеваља.

Након освећења храма, освештани су славски дарови и преломљен славски колач које су заједно припремили чланови Грађевинског одбора.

За исказану љубав према својој Српској Православној Цркви а нарочито према храму Свете великомученице Марине, Високо одликовање Епархије милешевске Орден Белог Анђела Трећег реда постхумно је добио др Миодраг Дакић, а Архијерејске грамате и Захвалнице више добротвора.

Честитајући свима празник и ово велико дело које је управо учињено у славу Божију, Епископ Атанасије је рекао: – Ово данас је завршница овом великом делу. Подигли сте храм Божији, састајалиште са Богом Живим, место које спаја небо и земљу. Православни храм Божији јесте у правом смислу амбасада небеска на земљи, представништво небеса на земљи. У храму Божијем догађају се најзначајније ствари. Ту се догађа спасење човека, оспособљавање за Вечност, да вечно живи са вечно Живим Богом. Овде приступамо за Трпезу Господњу јер се овде служи Божанска Литургија. Овде потврђујете да сте на правом путу, да сте правилно усмерили свој живот, ка спасењу.

– Наши преци подигли су многе задужбине, сви у своје време, по својој моћи. Овај свети храм, иако је по димензијама мањи од Грачанице, није ништа мањи по функцији коју има у Цркви, кроз Заједницу Божију. Исте Свете Тајне ће се савршавати и овде као и у сваком другом православном српском храму. Будите сигурни да сте учинили велико дело, на које треба да будете поносни. Остаје, на завршетку данашњег молитвеног славља, да се помолимо Богу да испуни све оно што од Њега будемо молили, тражили, у овоме светоме храму, за наше спасење.

Извор: Епархија милешевска

 

Најновије вести