Епископ Јустин: Светлост нашег живота јесте Господ

Published On: 01/08/2022

Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је 31. јула 2022. године свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве у Краљеву.

Саслуживали су архимандрит Дамјан, свештенство Епархије жичке и братство храма, док је певницу предводио г. Иван Трајковић.

Након прочитаних јеванђелских одељака у којима смо слушали причу о исцељењу двојице слепих људи и о томе да је Господ дошао у овај свет да би нам подарио живот вечни владика је истакао:- У светоме јеванђељу слушамо да су Господу пришли слепи људи, које је одмах запитао: Да ли верујете да ја могу учинити да видите? И по њиховој вери се то десило, прогледали су. И у наше време је Господ присутан у свој сили Својој. Није тада била присутна већа благодат од благодати која се нама, у ово време, дарује. Свима се Господ подједнако дарује.

– Као што су се чудеса дешавала за време живота Господњега на земљи, иста таква чуда бивају и сада, овде, међу нама. Но, не делује Господ увек видљиво. Постоје и невидљивих чуда. Као што би рекао Свети Јустин Ћелијски: Господ Бог нама прилази на голубијим ногама – не жели да поремети нашу слободу да будемо крај Њега или да будемо без Њега, ракао је Епископ Јустин.

Извор: Епархија жичка 

 

 

Најновије вести