Митрополит Јоаникије: Сви пророци су свједочили о Христовом доласку

Published On: 03/08/2022

Његово Високопреосвештентво Митрополит црнгорско-приморски г. Јоаникије служио је 2. августа 2022. године, на празник Светог пророка Илије Тесвићанина, свету архијерејску Литургију у цркви Светог Димитрија у Колашину.

Саслуживали су протојереј Петар Церовић, јеромонах Козма (Митровић), јереј Дејан Томовић, и јерођакони Сионије (Зорић) и Јосиф (Јоксимовић).

– Преко једног човјека што слуша Божју ријеч и народ иде Божјим путем, и цио народ који га слуша сједињује се са Богом. Али то није било довољно, него је то био само један знак, а тек је дошла пуноћа времена када је дошао у овај свијет Господ и Спаситељ наш Исус Христос, Син Божји, који је примио људску природу да би преко људске природе свима нама подарио спасење, да би нас Богу усиновио и са Њиме сјединио, да бисмо се преко Његове људске природе дотакли Божанске вјечности и Божанског живота, рекао је Митрополит Јоаникије.

– Сви пророци су свједочили о Христовом доласку. А ми имамо ту благодат да живимо у времену Цркве Божије којој је глава Господ Исус Христос. И ми се сједињујемо с Њиме кроз Свету тајну причешћа. Хранимо се небеским хљебом и живимо новим животом, истакао је Митрполит Јоаникије.

Митрополит Јоаникије је верном народу Колашина представио новога пароха Дејана Томовића, који на парохију колашинску долази након одласка проте Рада Радовића у пензију.

Извор: Митрополија црнгорско-приморска

Најновије вести