Уснула у Господу монахиња Параскева

Published On: 05/08/2022

У среду, 27. Јула 2022. године, на дан Светог апостола Акиле и преподобног Никодима Светогорца, упокојила се у Господу монахиња Параскева (Пајић) у манастиру Дренча.

Сутрадан, на празник светих Кирика и Јулите, служена је заупокојена Литургија и опело.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког г. Давида опелом је началствовао протојереј-ставрофор Драги Вешковац, који се обратио пригодним речима подсетивши на животни пут монахиње Параскеве, и преносећи благослов и саучешће Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког г. Давида.

***

Монахиња Параскева рођена је 1938.године у побожној, богомољачкој породици у селу Риђевштица, које је познато као родно место великог броја монаха и свештеника. У раном детињству остала је без мајке, а отац је одлучио да свој живот настави у манастиру где је и скончао као архимандрит Хризостом. Мати Параскева, која се у четрнаестој години одлучила на пут монашког подвига, била је дуго година у манастиру Велуће који је са својим бројним сестринством био велика утеха верном народу у тешком незнабожачком времену. Последњих дванаест година провела је у новообновљеном манастиру Дренча и прва је монахиња која је сахрањена у овој обитељи после шест векова.

Извор: Епархија крушевачка

Најновије вести