Још један дар братске љубави: Српски богословци на летовању у Грчкој

Published On: 07/08/2022

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, а на позив Митрополита Китруса, Катерине и Платамона г. Георгија, током августа 2022. године огранизована је десетодневна посета Грчкој за ученике и професоре пет Богословија: београдске , карловачке, нишке, крагујевачке и крчке. На овај срдачни позив одазвала се организација „Верско добротворно старатељство“ Архиепископије београдско-карловачке која већ шести пут реализује ово путовање.

Из сваке школе је кренуло по 7 ученика, а критеријум за одабир били су успех и владање. Ђаци су пошли у пратњи јереја Владимира Марковића, Бобана Стојановића; јерођакона Јована Прокина, ђакона Немање Калема, као и професора Александра Крстића и Ненада Стојановића.

Пре поласка на пут ученике је благословио Његово Преосвештенство г.  Јустин, новоизабрани Епископ западноевропски и координатор хуманитарних активности који је уз благослов упутио и кратку поуку ученицима о значају и важности школа које ученици на овом путовању представљају као и о братској љубави која веже наша два народа, српски и грчки народ:- Ви сте млади људи који представљају свој народ и своју Цркву и када се сусретнете са братским народима прикажите им све оно што је позитивно. Увек имајте свест о томе кога на свом путу представљате и спрам те одговорности се у понашајте. Лепо се одморите и вратите у здрављу кући и са благословом Божјим.

Окрепљени архијерејским благословом и речима поуке ученици су 5. августа у вечерњим сатима кренули пут Грчке.

Извор: ВДС

Најновије вести