Епископ Атанасије: Овај живот нам је дат да се што више уткивамо у Личност Господа Христа

Published On: 08/08/2022

У осму недељу по Духовима, 7. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у Вазнесењском храму манастира Милешеве.

Саслуживали су архијерејски намесник прибојски протојереј-ставрофор Марко Папић, протојереј Игор Балабан из Митрополије црногорско-приморске, јереј Горан Крстић и ђакон Радан Драгутиновић. Милешевске монахиње, педвођене игуманијом Аквилином, својим складним појањем, увеличале су евхаристијско сабрање.

Подсетивши присутне на прочитани одељак из Светог Јеванђеља, Епископ Атанасије је, у пастирској беседи, рекао: – Да се осврнемо још једном на то како Господ наш Исус Христос свега Себе, потпуно Себе, даје нама, на сваки начин, задовољавајући све оно што је нама потребно за живот, у времену и на овом простору, и за живот у вечности у Царству Његовоме.

– Њега је пратило хиљаде људи, жена, деце, и дању и ноћу. Некима је било довољно да га виде из далека, али је срце жудело да се што више примакне. Људи су просто заборављали на своје телесне изнемоглости, на умор, чак су и у пустињу залазили с Њиме. Заборављали су глад и телесне потребе.  Од Бога примамо и телесне и духовне дарове. Дане живота примамо од Њега. Зато не смеју тећи упразно, неосмишљено. Од Њега примамо и чула. Све треба примити пажљиво, са благодарношћу, и то неговати, сачувати, осмислити, у раду, у труду, у молитви.

– Што блискије примамо Свето Причешће то Оно више делује у нама. Овај живот нам је дат да се што више уткивамо у Личност Господа Христа, слушајући Његову науку и приближавајући се Њему, рекао је Епископ Атанасије.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести