Епископ Сава: Христос је извор нашег постојања

Published On: 08/08/2022

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, началствoвао је 7. августа 2022. године на светом евхаристијском сабрању у цркви Светог Јована Владимира у насељу Медаковић.

-Данас смо прочитали један од богатијих одељака из светог Јеванђеља кроз који нам Господ говори не само да је Он давалац живота и хлеба овоземаљског,већ и хлеба духовног, односно духовне хране и духовног пића, ако верујемо у Њега. Господ жели да нам каже да морамо бити сигурни и морамо имати поверења, јер, уколико немамо поверења у Бога онда вера наша бива површна и ни сами нисмо сигурни да ли је тај Бог кога следимо Бог и да ли је онај циљ коме смо се упутили, а то је живот у Царству Небеском и живот у вечној заједници са Њим, сигуран, да ли је реалан, да ли заиста са ове стране постоји тај циљ коме тежимо, беседио је владика Сава и додао:

-Христос нас уверава управо у то, да је Он пут, истина и живот, извор нашег постојања, извор из кога истиче река нашег живота, али и ушће у које се наш живот улива. Због тога не треба да будемо несигурни него да верујемо у Бога и верујући у Њега и имајући поверење у Њега да будемо сигурни да нам ништа неће недостајати не само на овом свету, него и на оном. Каже се у Светом Писму да и птице небеске не брину шта ће јести, али ниједној од њих не недостаје хране и свега оно што је потребно за живот. Дакле, поверењем у Бога добијамо све оно што нам је потребно за живот и овде на земљи и тај темељ градимо као сигуран темељ за онај живот који нас очекује, за Живот Вечни, за живот у заједници са Богом, у Царству Небеском, у Царству коме неће бити краја, у Царству Оца и Сина и Светога Духа.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести