Епископ Јустин: Једини критеријум Божјег суда биће љубав

Published On: 08/08/2022

Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани западноевропски г. Јустин служио је 8. августа 2022. године, на дан прослављања Преподобнoмученице Параскеве, свету архијерејску Литургију у цркви Ружици на Калемегдану.

Саслуживао је Епископ изабрани јегарски архимандрит Нектарије са свештеним братством храма у молитвеном присуству верног народа Божјег. После читања јеванђелског зачала епископ Јустин је поучио сабрани народ:

-Данашњи одељак из светог Јеванђеља даје нам наду и утеху охрабрујући нас да и ми истрајемо на свом животном путу пуном успона и падова, грехова и покајања, слабости и врлине. Прочитано зачало показује да је Господ Бог свих и свега, да Он не суди судовима којима ми судимо и не гледа очима којим ми гледамо. Једини критеријум Његовог суда биће љубав. Стога је потребно да имамо хришћанску љубав, јер ако све друге врлине имамо а љубави немамо ништа нам не користи. Позвани смо да кроз своју љубав према Богу, према ближњима и према самима себи показујемо и сведочимо своју веру у Христа Богочовека. Као пример праве саможртвене вере и љубави, на који можемо и треба да се угледамо, јесте Света Параскева коју данас прослављамо.

На крају свете Литургије у славу и част Свете преподобномученице Параскеве – Петке епископ Јустин је осветио славске дарове, а затим је протојереј-ставрофор проф. др Владимир Вукашиновић у име свештеног братства цркве Ружице подарио епископу Јустину крст у знак благодарности и захвалности због посете коју је Преосвећени учинио на велики празник знаменитом храму на Калемегдану.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести