Епископ Јустин: Најпре треба да тражимо правду Божју

Published On: 09/08/2022

Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је 7. августа 2022. године, на дан успења Свете Ане, мајке Пресвете Богородице, свету архијерејску Литургију у старој Цркви брвнари у Сечој Реци.

Саслуживали су архијерејски намесник јереј Жељко Пантелић, протојереј-ставрофор Радосав Гајић, протојереј Александар Грујовић, јереј Томислав Гајић, ђакони Стефан Милошевски и Јован Стевановић.

Током свете Литургије, владика је прочитао одлуку Светог Архијерејског Синода да се протојереј Радосав Гајић уздигне у чин протојереја-ставрофора, те му је том приликом уручио напрсни крст. Отац Радосав Гајић је овакву почаст заслужио својим несебичним трудом за скоро навршене четири деценије службе. Поред многих немерљивих духовних дарова које је изнедрио; за време службовања је, са својим парохијанима, саградио једну цркву и парохијски дом, а једну цркву обновио.

– Најпре треба да тражимо духовно, правду Божју, а све остало, што нам је на корист, придодаће нам се. Христос је био најжалоснији када је видео, да народ његов, кога Он хоће да спаси иде насупрот истине и насупрот праве вере. Све остало: болести, слабости и недаће, то Господ Бог исцељује. То се десило и приликом догађаја о коме говори данашње Јеванђеље. Господ је прво исцелио човека а касније је сабрао народ, око пет хиљада људи осим жена и деце, наситивши их хлебом и указавши им да је Он истинити Хлеб живота, рекао је Владика Јустин.

Епископ је овом приликом уручио и две грамате донаторима сечоречке цркве. Грамате је доделио господи Драгију Лучићу и Горану Миловићу и захвалио им се на њиховом несебичном дару.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести