30 година од оснивања Црквене општине Свети Илија у Кубер Пиди

Published On: 09/08/2022

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан допутовао је 30. јула 2022. године у Кубер Пиди поводом прославе храмовне славе Мисионарске парохије Светог Пророка Илије, као и 30. годишњег јубилеја од оснивања ове Црквене јединице Српске Православне Цркве у Аустралији.

У Кубер Пиди допутовао је, на позив Његовог Преосвештенства, амбасадор Републике Србије, Његова Екселенција г. Раде Стефановић, што је додатно увеличало радост окупљеног народа који су пристигли из више градова Аустралије да обележе храмовну славу и значајан јубилеј.

У Недељу 7. по Духовима, свечано је прослављена храмовна слава и 30. годишњи јубилеј од оснивања Мисионарске парохије Светог Пророка Илије у Кубер Пидију. Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан служио је свету архијерејску Литургију.

Саслуживали су архимандрит Петра (Радуловића), архијерејског заменика, протојереј Самуила (из Руске православне цркве, Московска Патријаршија), протојереј-ставрофор Милорад Јовчић, администратора Мисионарске парохије, протођакон Миодраг Томић и ђакон Јован Јовчић.

На крају Литургије, епископ је осветио нове тронове и иконе, а затим, освештао славске дарове принесене у част Светог Пророка Илије.

Поред бројних верника, прослави је присуствовао члан Скупштине Јужне Аустралије седишта Гајлс, г. Едвард Хјуз.

Најновије вести