Архијерејска Литургија на Гукама

Published On: 15/08/2022

На почетку Великогоспојинског поста, 14. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Пљеваљском насељу Гуке.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Дарко Јовић, протојереј Никола Перковић, јереји Миодраг Топаловић из архиепископије београдско-карловачке и Мишел Мемишевић, као и ђакон Радан Драгутиновић.

Након отпуста Преосвећени је поучио верни народ Божји сабран у храму на Гукама указујући на прочитани одељак из Светог Писма: – Господ наш Исус Христос остао је са Оцем Својим Небеским и Оцем нашим у трајној заједници. Он је једно са Њиме, један Бог. Али, Он као човек борави са нама. И када се мало удаљио од својих ученика, да буде усамљен са Оцем Својим, ученици сами покушавају да пређу преко усталасаног, узнемиреног мора.

– Догодило се да су, како то често бива, дунули јаки ветрови, који су узнемирили морску површину и лађу. И ученици који су били у лађи нашли су се у опасности. Но, Господ, иако се физички био удаљио од својих ученика, зна шта се са њима догађа и пошао је ка њима.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести