Епископ Јустин: Период који је пред нама је време за испит и смотру савести

Published On: 16/08/2022

На дан откривања и Преноса чесних моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин је служио свету архијерејску Литургију у манастиру Жичи, где се овај празник традиционално обележава нарочито свечано, будући да је параклис жичког храма посвећен овом првомученику Христовом.

И ове године мноштво верног народа се сабрало да, заједно са својим архијерејем, прославе дан када су 415. године мошти Светог Стефана свечано пренете на Сион и ту чесно сахрањене, при чему су се од Светих моштију догодила многа исцељења.

Владика се сабраном народу у својој беседи обратио речима:-Период који је пред нама је време за испит и смотру савести, време да преиспитамо свој живот, да увидимо какав је наш задатак и наше назначење на земљи. Створени за Небо и обдарени слободном вољом, рањени смо прародитељским грехом, а та рана се исцељује само повратком Богу и животом по Његовим заповестима, смирењем, спознајом својих слабости и искреним и дубоким покајањем, а пре свега учествовањем у светим тајнама.

Извор: Епархија жичка

 

 

Најновије вести